Tuesday, February 11, 2014

Elbow izdaju The Take Off and Landing of Everything

Službeno, ovo će im biti šesti album. Neslužbeno, ako računamo i Dead in the Boots iz 2012. (kompilaciju B-strana singlova i teže dostupnih pjesama mimo albuma), i sedmi. Do sada su ga najavili sa dva singla - Fly Boy Blue i New York Morning.

Izuzetan šarm kojim prožimaju svoje kasnonoćne teme, priče o odrastanju i rodnom Manchesteru su dovoljni povodi za nestrpljenje oko izlaska albuma, a posebno je zanimljiva priča o Dennisu i Lois ugrađena u video spot kojim su promovirali New York Morning. Predstavili su već u svom odrastanju poodmakli par koji je svoje zajedništvo sagradio na temeljima obožavanja glazbene scene, odlascima na koncerte, te sakupljanju nosača zvuka i glazbenih memorabilija.
Marketinški dio posla su osim već uobičajenih promotivnih aktivnosti dopunili i jednim posve neuobičajenim potezom, na tržište su izbacili "svoje" Charge pivo. Šteta je jedino što bi za njegovu konzumaciju trebalo ipak potegnuti do ne tako bliske Velike Britanije, što, moram priznati, meni kao ljubitelju jantarskih piva predstavlja posebno razočaranje, posebno kad Guy Garvey kaže da je Charge savršena pratnja za slušanje novog albuma.Kako god, The Take Off and Landing of Everything je najavljen za 10. ožujka, a ovo sa pivom će biti samo još jedan okidač više da se kupi karta za niskobudžetni let do Londona.

No comments:

Post a Comment